در دومین روز از نمایشگاه ایران هلث، برخی از نمایندگان کشورهای خارجی از غرفه های نمایشگاه ایران هلث بازدید کردند.
متی الله فیروزی از افغانستان، ایهاب والد از عراق، گگام موسینیان از ارمنستان، الکساندر جیموسکی از روسیه و سایمنز از چین از جمله افرادی بودند که طی بازدید از نمایشگاه با آنها به گفتگو نشستیم و درباره تحولات پزشکی ایران در این نمایشگاه دیدگاه خود را بیان کردند.
الکساندر جیموسکی از کشور روسیه درباره این نمایشگاه گفت: من بسیار تحت تأثیر قرار گرفتم. برگزاری این نمایشگاه در این مقیاس خوب است و تجهیزات و محصولات دارویی خوبی ارائه شده و در کل سطح نمایشگاه قابل قبول است. از اینکه در این نمایشگاه شرکت کردم بسیار خوشحالم.
سایمنز دیگر فردی بود که خود نیز در نمایشگاه غرفه داشت. وی مدیر فروش یک شرکت حوزه دارویی چینی به اسم le medical بود. او درباره تحول در صنعت پزشکی ایران و دستاوردهای آن گفت: بازار دارویی یک بازار آینده داری است و در کل، صنعت دارویی صنعتی است که اقتصاد آن رو به رشد است و از آنجایی که مردم در کل دنیا توجه زیادی به سلامت خود دارند، فکر میکنم صنعت پزشکی و دارویی در ایران و دیگر کشورها در حال پیشرفت و بهتر شدن است.
متی الله فیروزی، استاد تمام مهندسی پزشکی دانشگاه پزشکی کابل از نمایندگان کشور افغانستان در حاشیه بازدید از غرفه های نمایشگاه در پاسخ به سوال خبرنگار ستاد خبری نمایشگاه ایران هلث درباره این که دستاوردهای پزشکی ایران در نمایشگاه را چطور دیده است، گفت: همانطور که دیروز و امروز از نمایشگاه بازید داشتم و با برخی از شرکتهای توسعه دهنده تجهیزات پزشکی صحبت کردم میتوانم بگویم که در کل از نظر من نمایشگاه خوب بود.
وی ادامه داد: به نظر من عملکرد شرکتهای حوزه پزشکی بسیار خوب است اما نحوه انتقال برخی تجهیزات پزشکی میتوانست بهتر باشد. در ارائه محصولات پزشکی سه نکته مهم است؛ نحوه ارائه و کمیت و کیفیت محصول. شرکتهای حوزه پزشکی باید یک محصول با کیفیت بالا در تعداد مناسب تولید کنند و آن را به بهترین نحو طراحی کرده و به نمایش بگذارند.
فیروزی در پاسخ به سوال دوم درباره اینکه عملکرد و تحول صنعت پزشکی ایران با وجود تحریم ها چگونه است گفت: عملکرد این نمایشگاه با وجود تحریمها بسیار خوب بود و یک نکته بسیار مهم است که اگر یک کشور تحریم باشد نمیتواند آن چیزی که نیاز دارد را وارد کند بنابراین میتوانم بگویم عملکرد این نمایشگاه با وجود تحریمها بسیار خوب است و بسیار خوشحالم که ایران با وجود تحریمها تا این حد زحمت کشیده است.
ایهاب والد، مدیر عامل شرکت سوپر الیت که از کشور عراق مهمان این نمایشگاه بود در پاسخ به سوالی درباره نحوه عملکرد این نمایشگاه گفت: من مدیرعامل شرکت سوپر الیت هستم. سوپرالیت یک شرکت نوپای عراقی است که طبق قانون عراق عمل میکند و متخصص در حوزه سرمایهگذاری و تجارت در کل مناطق عراق است.
وی افزود: ما از تکنولوژی و پیشرفت ایران در زمینه پزشکی بسیار شگفت زده شدیم. در عراق، ما خیلی محصولات پزشکی ایرانی را تهیه میکنیم و از آنجایی که رابطه بین ایران و عراق خوب است، بنابراین صادرات و واردات بین این دو کشور بسیار مهم است. این اولین باری است که من در این نمایشگاه شرکت میکنم و دیدم که کشورهای زیاد دیگری نیز در این نمایشگاه شرکت کردند.
ایهاب والد گفت: بعضی از شرکتهای پزشکی که اینجا دیدم در عراق شعبه ندارند. اما باید بدانند این بسیار فرصت خوبی است که در عراق هم فعالیت داشته باشند تا محصولات خود را نیز به عراق وارد کنند. از آنجایی که تعداد شرکتهای دارویی در عراق کم است ما بیشتر داروها و تجهیزات پزشکی خود را از کشورهای اروپایی و ایران تهیه میکنیم و از آنجایی که عراق به ایران نزدیک است اگر شرکتهای ایرانی در آنجا هم فعالیت کنند موفق خواهند شد.
وی ادامه داد: انتقال دارو از ایران به عراق نسبت به انتقال دارو از اروپا به عراق کم هزینهتر است اما داروهای اروپایی در همان کارخانه نیز گران هستند و اگر هزینه حمل و نقل نیز بر روی دارو اضافه شود دارو در عراق بسیار گران عرضه میشود. اما درباره ایران هزینه حمل و نقل پایینتر است چرا که ایران و عراق به هم نزدیکتر هستند. من از ایرانیهایی که در حوزه پزشکی فعال هستند دعوت میکنم تا با پزشکان عراقی در ارتباط باشند و با آنها ارتباط بگیرند تا بتوانیم همکاریهای این دو کشور در زمینه انتقال تجهیزات پزشکی و دارویی را افزایش دهیم.